keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Neulojan käsikirja ja bambujoustineule


 Ensimmäinen alusta loppuun itsesuunnitelema työ saa päivänvalon kohta. Ymmärrän täysin miksi ihmiset haluavat korvauksen tehdystä työstä, sillä suunnitteleminen ei todellakaan ole lainkaan herkkua, vaikka kyseessä on niinkin yksinkertainen työ kuin neulepanta.

Jouduin  purkamaan aloittamani neuleen parikin kertaa kun en osannut lukea ohjetta ja soveltaa sitä käytäntöön kunnes älysin mitä tarkoittaa mystinen " s-luku jaollinen x:llä + y s". Vaikeuksia tuotti myös mallineuleen soveltaminen nurjalta neulottaessa kun olen aiemmin neulonut vain suljettua neuletta.

Lopulta valitsi kirjan (ks. alin kuva) useista joustinneulemalleista nro:n 6 eli bambineuleen (s. 57). Siinä kaksinkertaisen joustinneuleen oikealla neulotut raidat non katkaistu säännöllisin välein nurjilla silmukoilla. Malli ei kovin hyvin näy kuvassa valmiissa neuleessa, mutta nätti se on ja yksinkertainen. Muitakin hienoja joustinneulemalleja kirjasta olisi löytynyt, kaikkiaan 23 kpl, ja minä luulin että maailmassa on vain kaksi 1o, 1n tai 2o, 2n. Onneksi olin väärässä.


Kirja on myös pakko hankkia itselle, koska siinä on yli 160 mallineuletta ja ohjeet kavennuksiin, päättelyyn yms.Ohjeet ovat selkeät ja eri tekniikat esitellään asiallisesti. Varsinaisia valmistusohjeita paitoihin tai asusteisiin ei ole lainkaan, mutten sellaista käsikirjalta kaipaakaan. Arvosanaksi kirja saa täydet *****-tähteä ja se minulta paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti